knutselidee voor kinderen schilderen met stoepverf 2

Creatief met stoepkrijt

Leuke stoepkrijt ideeën

Stoepkrijten is een leuke manier om buiten creatief bezig te zijn en van het mooie weer te genieten. Maak mooie kunstwerken die je buurt opvrolijken of gebruik het om leuke spelletjes te spelen.

Materialen

Leuke stoepkrijt ideeën

Stoepkrijten is een gezellige manier om samen met je kinderen creatief bezig te zijn en buiten van het mooie weer te genieten. In deze handleiding vind je leuke en creatieve tekenideeën die je eenvoudig kunt uitvoeren met stoepkrijt. Deze activiteiten zijn perfect om creatief buiten bezig te zijn samen met je kinderen.

knutselidee voor kinderen tekenen met stoepkrijt onderwater wereld
idea icon

Maak een grote tekening

Een grote, kleurrijke tekening op de stoep kan een prachtig kunstwerk worden dat de hele buurt opvrolijkt. Begin met het kiezen van een thema zoals de oceaan, een sprookjesbos of een stad van de toekomst. Als je met een groepje bent, kun je aan ieder een stukje van de tekening toewijzen. Laat de kinderen samen een groot ontwerp maken en deel het op in verschillende secties. Dit maakt het makkelijker om samen te werken en zorgt ervoor dat iedereen een bijdrage kan leveren aan het eindresultaat.

Neem rustig de tijd om de verschillende elementen van de tekening in te vullen. Gebruik verschillende kleuren en meng ze om mooie effecten te creëren. Bij een van onze zomerse buurtfeesten hebben we eens een gigantische onderwaterwereld getekend, compleet met vissen, koraal en zeemeerminnen.

knutselidee voor kinderen tekenen met stoepkrijt hinkelspeelbaan
idea icon

Maak een hinkelspeelbaan

Een hinkelspeelbaan is een klassieker die nooit uit de mode raakt. Begin met het tekenen van een traditioneel hinkelspelrooster met genummerde vakjes. Gebruik heldere kleuren om de vakken te onderscheiden en voeg eventueel extra hindernissen toe zoals ‘draai een rondje’, ‘spring twee keer’ of ‘klap in je handen’. Dit maakt het spel uitdagender en leuker voor kinderen van verschillende leeftijden.

Als je kinderen het traditionele hinkelspel onder de knie hebben, kun je creatiever worden met verschillende vormen en ontwerpen. Teken bijvoorbeeld een slingerpad, een cirkelvormig parcours of een labyrint. Dit houdt het spel fris en spannend. Een van mijn favoriete herinneringen is toen mijn dochter en ik een hinkelspeelbaan tekenden die leek op een racebaan, compleet met start- en finishlijnen. Ze had zoveel plezier met het bedenken van nieuwe manieren om te hinkelen en het gaf ons beide een heerlijke middag vol beweging en plezier.

knutselidee voor kinderen tekenen met stoepkrijt mandela
idea icon

Mandala’s tekenen

Mandala’s tekenen op de stoep kan een ontspannende en creatieve activiteit zijn die zowel volwassenen als kinderen aanspreekt. Begin met het tekenen van een centraal punt en werk vanuit het midden naar buiten toe in steeds grotere cirkels. Voeg patronen, vormen en kleuren toe om een gedetailleerde en kleurrijke mandala te creëren. Dit kan een rustgevende bezigheid zijn die je helpt om te focussen en te ontspannen.

Laat je kinderen ook hun eigen mandala’s maken. Het is een geweldige manier om hen te leren over symmetrie en patronen. Mijn zoon vindt het heerlijk om mandala’s te tekenen en samen maken we vaak grote mandala’s op onze oprit. We gebruiken allerlei kleuren om levendige en mooie ontwerpen te maken. Het resultaat is altijd verbluffend en het geeft ons een gevoel van voldoening als we onze kunstwerken bewonderen.

knutselidee voor kinderen tekenen met stoepkrijt regenboogpad
idea icon

Regenboog pad

Een regenboogpad tekenen is een prachtige manier om kleur toe te voegen aan je tuin of oprit. Begin met het tekenen van een lange, kronkelende lijn die door de tuin slingert. Gebruik vervolgens stoepkrijt in alle kleuren van de regenboog om de lijn in te vullen. Zorg ervoor dat je de kleuren van de regenboog gebruikt: rood, oranje, geel, groen, blauw en paars.

Het regenboogpad kan ook dienen als een leuk parcours voor je kinderen om te volgen met hun fietsen, scooters of zelfs te voet. Voeg extra elementen toe zoals bloemen, sterren of harten om het pad nog levendiger te maken. Dit eenvoudige project is makkelijk te doen voor jonge kinderen en tovert gegarandeerd een glimlach op het gezicht van iedereen die het ziet.

knutselidee voor kinderen tekenen met stoepkrijt stoep selfies
idea icon

Maak stoepkrijt selfies

Een bijzonder leuke activiteit is het maken van stoepkrijtfoto’s waarin je jezelf integreert. Teken bijvoorbeeld een groot boeket bloemen of een bos ballonnen op de stoep en ga vervolgens zo liggen dat het lijkt alsof je de bloemen of ballonnen vasthoudt. Laat iemand een foto maken van het eindresultaat. Dit zorgt voor leuke en creatieve foto’s die je kunt delen met vrienden en familie.

Je kunt ook scènes creëren zoals een luchtballon waarin je lijkt te zweven, een surfplank waarop je surft of een vliegtuig waarin je vliegt. De mogelijkheden zijn eindeloos en je kinderen zullen het geweldig vinden om in verschillende scenario’s te poseren. Het resultaat is erg leuke foto’s waar je alter met veel plezier naar terugkijkt.

Wist je dat we nog veel meer leuke knutselideeën hebben?